Vastgoedbelegger ziet lange zoektocht naar zorgboulevard beloond

Acht jaar zocht vastgoedbelegger Syntrus Achmea Real Estate & Finance naar een zorgboulevard om in te investeren. Vrijdag wordt het resultaat van die zoektocht, naast het nieuwe Zaans Medisch Centrum in Zaandam, officieel in gebruik genomen.

Zorgboulevards steken door heel Nederland de kop op, meestal naast een ziekenhuis. Ze huisvesten een verzameling zorgverleners, van verloskundigen, zorghotels en fysiotherapeuten tot winkels voor gehoortoestellen. Ze passen in het streven van de overheid om de zorg betaalbaar te houden door meer zorg uit dure ziekenhuizen te halen en in de nabijheid goedkoper en efficiënter aan te bieden.

Voor vastgoedbeleggers zijn zorgboulevards in toenemende mate een interessant investering. Zo ook voor het rap groeiende zorgfonds van Syntrus Achmea, waar pensioenfondsen inmiddels €250 mln in hebben gestoken.

Maar het fonds kon aanvankelijk geen enkele geschikte boulevard vinden. Bijvoorbeeld omdat het management geen duidelijke visie had, overmoedig was of omdat de zorgboulevard niet goed gelegen was. Veel te risicovol, was keer op keer het oordeel.

Uiteindelijk kwam het fonds uit in Zaandam. Daar werd een nieuw ziekenhuis met aanpalende boulevard gebouwd. Syntrus Achmea kocht de boulevard deze zomer voor zo’n € 30 mln aan.

Het vervolg van dit artikel kan u hier verder lezen.

Bron: Fd.nl