Duurzaam Gezond kent geen grenzen

Het reduceren van voedselverspilling is binnen de zorg één van de voornaamste aandachtspunten. Zowel cure als care zijn nadrukkelijk op zoek naar manieren om dit te realiseren. Een interregionaal project met diverse partners leverde in het Nederlands-Duitse grensgebied al fraaie resultaten op. Die werden gedeeld tijdens het seminar ‘Slimmer eten en drinken in de zorg’, wat recent in Nijmegen werd gehouden.

‘Duurzaam Gezond’ of, in het Duits, ‘Nachhaltig Gesund’. Onder die noemer sloegen stichting Landwaard, stichting Diverzio en de iSuN Fachhochschule Münster de handen ineen voor een grensoverschrijdende samenwerking. Daarbij werd in zorginstellingen praktijkonderzoek gedaan naar de verduurzaming van de maaltijdvoorzieningen. Radboudumc Nijmegen, Insula Dei Huize Kohlmann in Arnhem, ouderenzorginstelling Regina Pacis in Kevelaer en het St. Antonius Hospital in Kleve waren de instellingen die hiermee aan de slag gingen. Zij konden daarbij gebruik maken van de al opgedane ervaring en kennis van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Binnen één jaar werd een forse reductie van voedselverspilling bereikt. Daar is men trots op en die trots werd gedeeld in een seminar in het Radboudumc.

Lees verder op WeekbladFacilitair.com>